Michele Castellani – Valpolicella
Vinařství Michele Castellani sídli v oblasti Veneto v malém městečku s názvem Marano di Valpolicella, založeno bylo již roku 1945. Směr, kterým se toto rodinné vinařství vydalo je produkce vysoce kvalitních vín. Základem je především přísná selekce hroznů při sklizni a velký důraz, který je kladen na sušící proces hroznů pro výrobu Amarone a Recioto. Samotná výroba vína je kombinací tradice a inovace, ve vinařství se používají nejnovější technologie a všechna vína jsou školena v dubových sudech. Vinařství je pravidelně vysoce oceňováno na mnoha mezinárodních soutěžích a především sklízí uznání i od vinných kritiků.
Seral IGT
- Michele Castellani
Valpolicella Classico DOC
- Michele Castellani
Červené víno z regionu Veneto a oblasti Valpolicella. Vyrobeno z odrůdy Corvina Veronese. Hrozny jsou po sběru 2 měsíce vysušovány. Poté probíhá velmi pomalá fermentace v nerezových tancích s následným 20 měsíčním zráním ve slavonských sudech. Dalších 6 měsíců ještě odpočívá v lahvi než jde do prodeje.
Tmavá rubínová barva. V aroma červené vyzrálé ovoce a pepřové tóny. V chuti červené ovoce a tóny dřeva po delším zrání v sudech. Jde o středně plné, vybalancované a lehce tanické, ale zároveň velmi jemné víno. Hodí se ke všem typům pokrmů, zvláště pak k červeným masům a sýrům. Podávejte při teplotě 18°C. Vhodné k okamžitému vypití i krátké archivaci.
Obsah alkoholu: 13,5%
Karton 6ks
Červené suché víno z oblasti Veneto vyrobeno z odrůd Corvina 70%, Rondinella 25% a Molinara 5%. Po vylisování probíhá krátká macerace na slupkách, které jsou ale velmi brzy odstraněny pro ponechání květinového buketu a jemnosti výsledného vína.
Barva vína je jiskřivě rubínová s výraznou třešňovou a ovocnou vůni. Víno je velmi ovocné, jemné a elegantní. Velmi dobře pitelné při každé příležitosti. Ideální k lehčím jídlům a ke všem bílým i červeným masům. Teplota podávání 16-18°C. Víno je vhodné k okamžitému vypití.
Obsah alkoholu: 12,5%
Karton 6ks
Valpolicella Classico Ripasso DOC
- Michele Castellani
Amarone della Valpolicella I Castei DOCG
- Michele Castellani
Červené víno z regionu Veneto a oblasti Valpolicella. Vyrobeno z odrůd Corvina Veronese a Corvinone 70%, Rondinella 25% a Molinara 5% sklizených z vinice Costamaran v Marano di Valpolicella. Dlouhá macerace a fermentace. Vyrobeno metodou Ripasso – po dekantaci a vyčištění mladého vína Valpolicella se přidají vylisované slupky již jednou použité pro výrobu vína Amarone, ze kterých získá víno barvu a plnější tělo, a probíhá druhá fermentace. Poté víno zraje ve velkých Slavonských dubových sudech po dobu 18 měsíců.
Barva je rubínová až granátová, ve vůni intenzivní třešně, koření a sušené švestky. V chuti středně plné, velmi ovocné, s jemnou tříslovinou. Celkově působí velmi svěžím dojmem. Vhodné k pečeným a grilovaným masům a sýrům. Teplota podávání 18°C. Víno je připraveno k vypití i ke krátké archivaci (cca 5 let). Doporučujeme dekantovat minimálně 1h.
Obsah alkoholu: 14%
Karton 6ks
Červené suché víno z oblasti Veneto. Vyrobeno z nejlepších hroznů odrůd Corvina 70%, Rondinella 25% a Molinara 5%, které byli po sklizni 3-4 měsíce vysušovány. Macerace na slupkách je velmi dlouhá a trvá okolo 40 dní. Zraje několik let ve francouzských barikových sudech a po stáčení další rok v lahvi.
Barva je granátová, ve vůni hořké třešně a švestková povidla s tóny koření. V chuti je velmi tělnaté s příjemnou tříslovinou. Vhodné k červeným masům a kořeněným sýrům. Teplota podávání 18-20°C. Víno je velmi vhodné k archivaci (10+ let). Doporučujeme dekantovat minimálně 2h.
Obsah alkoholu: 16%
Karton 6ks
Amarone della Valpolicella Cinque Stelle DOCG
- Michele Castellani
Červené suché víno z oblasti Veneto. Vyrobeno z nejlepších hroznů odrůd Corvina 70%, Rondinella 25% a Molinara 5%, které byli po sklizni 3-4 měsíce vysušovány. Macerace na slupkách je velmi dlouhá a trvá okolo 40 dní. Zraje několik let ve francouzských barikových sudech a po stáčení další rok v lahvi.
Barva je granátová, ve vůni hořké třešně a švestková povidla s tóny koření. V chuti je velmi tělnaté s příjemnou tříslovinou. Vhodné k červeným masům a kořeněným sýrům. Teplota podávání 18-20°C. Víno je velmi vhodné k archivaci (10+ let). Doporučujeme dekantovat minimálně 2h.
Obsah alkoholu: 16%
Karton 6ks